Moestuin Voor en Door Minima

We hebben een vaste groep waar we elke week in de moestuin mee aan de slag gaan. Er is altijd nog een mogelijkheid om je aan te sluiten aan onze groep. Vorig jaar is er een start gemaakt met het maken van de bedden. We hebben in de tussentijd al flink wat uitgezaaid. De radijsjes, kroten, spinazie zijn al opgekomen en verschillende sla soorten zijn geplant. Dit zal elk seizoen weer veranderen. Elke week kijken we vol trots naar de moestuin. Het leukste is natuurlijk dat we per week resultaat zien van ons werk.

'We hebben met z'n allen al veel plezier gehad, we hebben dit varkentje wal gewassen.'

We hebben met zijn allen al veel plezier gehad om de moestuin helemaal vanuit een onkruid veldje stap voor stap op de bouwen.
Er is de afgelopen periode al veel werk verzet; Antoon heeft zich ingezet om van geheel eigen materiaal van H3Works een Tuinhuisje te bouwen met afdakje en een dakgoot tbv wateropvang.
Er word een terrasje aangelegd zodat we ook tijdens de koffiepauze even kunnen bijkomen.

Vorige week donderdag hebben we met zijn allen en extra hulp van Michael, 250 beukenhaag boompjes aangeplant. Het was keihard werken maar met zijn allen hebben we dit varkentje wel gewassen. Adil heeft met zijn connectie ons gesponsord voor zaden en diverse gewassen, we hebben al een uitgebreid assortiment opgebouwd!
Kees Naalden begeleidt, geeft uitleg en staat ons bij. Met het juiste gereedschap en goede instructies kunnen we heel veel en dat kan je ook terug zien aan de opbouw van de moustuin.

Jos Muijs van Alwel helpt ons met de opstart en het bij elkaar krijgen van een goede inventaris.
Voor iedereen die heeft meegeholpen en heeft meegedacht om de eerste opstart van de moestuin mogelijk te maken, alvast bedankt voor alle hulp tot nu toe! De aankomende periode zullen we de bedden op het eerste perceel afmaken en op het tweede perceel zullen we een meer creative tuin aanleggen. Waarin we veel bloemen en kruidenplantjes zullen zaaien. Op deze manier zal er een ‘samentuin’ ontstaan met uitstraling, een plek waar er gewerkt wordt maar ook een tijd gemaakt word voor een gezellig samen zijn.
Ben je ook nieuwsgierig geworden naar onze moestuin… kom dan ook eens gezellig een kopje koffie drinken!

– Ratna Roepers, H3Works nieuwsbrief, April 2019

In Etten-Leur stellen wij een volkstuin beschikbaar aan zes vrijwilligers uit de
minimagroep ‘Samen op de kleintjes letten’. Zij onderhouden de volkstuin en verbouwen hier groenten om gratis te leveren aan mensen die minder te besteden hebben.

Heb jij interesse gekregen? Neem contact met ons op